Μαρία Σοφία Πελαγίδου

32 Ετών

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος   Βιογραφικό (PDF)

  Σχετικά με Εμένα


Ονομάζομαι Μαρία Σοφία Πελαγίδου και είμαι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Κρήτης. Πραγματοποίησα την πρακτική μου εκπαίδευση στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων» όπου ήρθα σε επαφή με κλινικά περιστατικά και στο Ασκληπιείο Βούλας. Στα πλαίσια της αποτελεσματικότερης επικοινωνίας με τους πελάτες, συμμετείχα στη βιωματική εκπαίδευση σε δεξιότητες Συμβουλευτικής και Επικοινωνίας για Διαιτολόγους στο Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών η οποία με βοήθησε να αναγνωρίζω τις ανάγκες και ανησυχίες του κάθε πελάτη ξεχωριστά και να αντιμετωπίζω το κάθε ραντεβού με ενσυναίσθηση και βαθύτερη κατανόηση.

- Απευθύνομαι σε όσους θέλουν να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες ή να πετύχουν ένα σωστό σωματικό βάρος ώστε να βελτιώσουν την εμφάνισή τους και την υγεία τους. Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων παρέχω εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, τις διατροφικές συνήθειες και το ιατρικό ιστορικό του ατόμου. Τα διατροφικά προγράμματα σχεδιάζονται πάντα μετά από ανάλυση σύστασης σώματος (Βάρος, Ύψος, Ποσοστό Σωματικού Λίπους, Τμηματική Ανάλυση Λίπους, Έλεγχος Μυϊκής Μάζας, Σωματικά Υγρά) και με σκοπό τη μείωση του σωματικού λίπους, την αύξηση της μυϊκής μάζας καθώς και τη μείωση/αύξηση/διατήρηση του σωματικού βάρους.

- Επίσης, παρέχω εξειδικευμένα προγράμματα διατροφής για την θεραπευτική αντιμετώπιση παθολογικών καταστάσεων όπως: σακχαρώδης διαβήτης, ψυχογενή ανορεξία, βουλιμία, δυσθρεψία, νευρολογικές παθήσεις, καρδιαγγειακά νοσήματα, υπέρταση, παχυσαρκία, δυσλιπιδαιμίες, γαστρεντερικά προβλήματα.

Διατροφική παρακολούθηση των κάτωθι παθολογικών καταστάσεων:

Παχυσαρκία
Υπερλιπιδαιμία
Γαστρεντερολογικά Θέματα
Σακχαρώδης Διαβήτης
Υπερ & Υποθυρεοειδισμός
Υπέρταση
Διαταραχές Πρόσληψης Τροφής
Καρδιαγγειακά Νοσήματα
Παθήσεις του Εντέρου
Παθήσεις των Νεφρών

2007: Πρακτική εκπαίδευση στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων» και στο Ασκληπιείο Βούλας.

2010: Εργασία στον Όμιλο για την UNESCO Νομού Πειραιώς και Νήσων.

2010: Επιστημονικός συνεργάτης της Ελληνικής Εταιρείας Παχυσαρκίας.

2010-2012: Εργασία ως ωρομίσθια καθηγήτρια στο ΙΕΚ Σιβιτανιδείου Δημόσιας Σχολής Τεχνών & Επαγγελμάτων και στο 1ο Δημόσιο ΙΕΚ Πειραιά.

2012: Συμμετοχή ως διαιτολόγος στο «Διαβητικό» Χωριό που έγινε στον Πειραιά.

2012-2013: Εργασία ως διαιτολόγος στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο.

2012-2013: Συνεργασία με Κέντρα Αισθητικής στη Νίκαια και στη Νέα Ερυθραία.

2012-σήμερα: Επιστημονικός συνεργάτης του medNutrition.

2012-σήμερα: Επιστηµονικός συνεργάτης της εταιρείας zografos diet, η οποία εξειδικεύεται σε τρόφιμα με λίγες θερμίδες και για ειδικές διατροφικές ανάγκες.

2016-σήμερα: Επιστηµονικός συνεργάτης του περιοδικού ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ.

2016-σήμερα: Επιστηµονικός συνεργάτης της ακαδημίας καλαθοσφαίρισης του Γ.Ν.Ο. ΑΡΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ.

2003-2007: Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας, Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης.

2007: Πρακτική εκπαίδευση στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά «Άγιος Παντελεήμων» και στο Ασκληπιείο Βούλας.

2007: Παρακολούθηση του προγράμματος «Δεξιότητες Συμβουλευτικής και Επικοινωνίας για Διαιτολόγους», Κέντρο Ψυχολογικών Εφαρμογών (ΚΕΨΕΦ).

- Είναι εύκολο να πεις ότι ξεκινάς ένα διατροφικό πλάνο. Το δύσκολο είναι να το διατηρήσεις. Για να το διατηρήσεις όμως εκτός από επιμονή και υπομονή πρέπει να έχεις την κατάλληλη καθοδήγηση. Η Μαρισόφη Πελαγίδου με την επιστημονική της επάρκεια και τον ολιστικό τρόπο προσέγγισης που έχει σε κάθε πρόβλημα σε βοηθά να πραγματοποιήσεις το στόχο σου. Φεύγοντας ύστερα από μία συνεδρία με τη Μαρισόφη είσαι γεμάτος δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσεις. Ιωάννης Αλούκος, 38 ετών

- Το να ξεκινήσεις μία δίαιτα είναι κάτι απλό. Το να αλλάξεις τρόπο ζωής είναι σίγουρα κάτι παραπάνω. Με ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής, κατάλληλα προσαρμοσμένο στις καθημερινές μου ανάγκες, πλήρες σε θρεπτικά συστατικά και με έναν ευφυή τρόπο ψυχολογικής υποστήριξης η Μαρισόφη με βοήθησε να χάσω τα περιττά κιλά, μα το σημαντικότερο με έκανε να αγαπήσω τον εαυτό μου. Σε ευχαριστώ. Λεωνίδας Τσοπουρίδης, 27 ετών

- Oι συνεδρίες είναι καταπληκτικές. Δεν υπάρχει φόβος και άγχος. Υπάρχει οικειότητα, αμεσότητα και σαφείς εξηγήσεις σε όλες τις απορίες. Τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά και χωρίς να στερείσαι το φαγητό. Το πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο στις διατροφικές μας συνήθειες χωρίς επιπλέον κόστος. Σία Δημητρακοπούλου, 32 ετών

- Η Διατροφολόγος μου η Μαρισόφη με εμπνέει.Την εμπιστεύομαι. Είναι ευγενική και συνεπής. Μου μαθαίνει τα μυστικά της σωστής διατροφής με απλότητα και με βοηθάει να τα ενσωματώσω στη ζωή μου. Διακρίνει τον χαρακτήρα μου και εξατομικεύει τις οδηγίες ώστε να μου ταιριάζουν. Με βλέπει σαν ολότητα σώμα και ψυχή και με υποστηρίζει. Είμαι τυχερή που τη γνωρίζω. Μαρία Λιδορικιώτη, 39 ετών  Στατιστικά Προφίλ

  595

ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ

  324

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ