Γιώργος Κωστόπουλος

53 Ετών

Διπλωματούχος Εκπαιδευτής Σκύλων   Βιογραφικό (PDF)

  Σχετικά με Εμένα


Ονομάζομαι Γιώργος Κωστόπουλος και είμαι Διπλωματούχος Εκπαιδευτής Σκύλων. Έχω σπουδάσει κυνολογία στην Αγγλία στο Canine Studies Institute ενώ έχω ειδικευτεί στην επαγγελματική εκπαίδευση σκύλων στην Αμερική στο National K-9 Learning Center of Columbus (Ohio). Στην Ελλάδα ασχολούμαι επαγγελματικά με την εκπαίδευση και την διόρθωση προβλημάτων συμπεριφοράς σκύλων από το 1990. Έχω εργαστεί σε πολλά εκτροφεία καθαρόαιμων καθώς επίσης και στο πλευρό ενός επαγγελματία χειριστού σκύλων εκθέσεων.

- Αναλαμβάνω υπεύθυνα την εκπαίδευση σκύλων (ανεξαρτήτου φυλής και μεγέθους) στη Βασική Yπακοή. Η βασική υπακοή είναι η σημαντικότερη μορφή εκπαίδευσης του σκύλου, απαραίτητη σε κάθε σκύλο και ιδιοκτήτη και αφορά τις βασικές εντολές που χρειάζεται κάθε σκύλος στην καθημερινή ζωή έτσι ώστε η ζωή του και του ιδιοκτήτη του να είναι απολαυστική και χωρίς προβλήματα. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται με την μέθοδο της Θετικής Ενίσχυσης (Positive Reinforcement), δηλαδή με τροφή, έπαινο και παιχνίδι. Αυτό κάνει την όλη διαδικασία εκπαίδευσης ευχάριστη και αποτελεσματική για άνθρωπο και ζώο.

- Παράλληλα ασχολούμαι με την αντιμετώπιση προβλημάτων συμπεριφοράς σκύλων (έντονο γαύγισμα, λέρωμα μέσα στο σπίτι, καταστροφή αντικειμένων, επιθετικότητα) και δυσλειτουργικών σχέσεων με τους ιδιοκτήτες τους (ανυπακοή, έλλειψη σεβασμού, άγχος αποχωρισμού). Ακολουθώ την ολιστική μέθοδο αντιμετώπισης (εκπαίδευση - συμπεριφορική αγωγή - εναλλακτικές).

Προγράμματα εκπαίδευσης και διόρθωσης συμπεριφοράς σκύλων:

Βασική Υπακοή
Προεκπαίδευση Κουταβιών
Αγωγή Τουαλέτας
Άρνηση Φόλας
Φύλαξη Χώρου
Καθήκοντα Προστασίας
Εξειδικευμένα Κόλπα
Προετοιμασία για Εκθέσεις
Αξιολόγηση Χαρακτήρα
Διόρθωση Συμπεριφοράς

1988: Εργασία σε εκτροφεία καθαρόαιμων και συμμετοχή σε πολλές εκθέσεις σκύλων, στην Αγγλία.

1989: Ενασχόληση με σκύλους προβληματικής συμπεριφοράς και εργασία στο πλευρό ενός επαγγελματία χειριστού σκύλων εκθέσεων, στην Αμερική. Παρουσίαση σκύλων σε πολλές αμερικανικές εκθέσεις.

1990-Σήμερα: Επαγγελματική ενασχόληση με την εκπαίδευση και την διόρθωση προβλημάτων συμπεριφοράς σκύλων, στην Ελλάδα.

1990-1992: Αντιπρόεδρος του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος (ΚΟΕ).

1993-Σήμερα: Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας (ΕΦΕ).

1991-1993: Υπεύθυνος της διοργάνωσης των εκθέσεων σκύλων του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος (ΚΟΕ).

1993-1998: Υπεύθυνος της διοργάνωσης των εκθέσεων σκύλων του Ομίλου Κυνοφίλων Αθηνών (ΟΚΑ).

2005-2009: Πρόεδρος της Επιτροπής Κριτών Σκύλων του ΚΟΕ.

2006-2008: Εκδότης της εφημερίδας TOP DOGS.

1987: Πτυχίο Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

1988: Πτυχίο κυνολογίας στην Αγγλία από το Canine Studies Institute.

1989: Master Trainer Certificate στην επαγγελματική εκπαίδευση σκύλων στην Αμερική από το National K-9 Learning Center of Columbus (Ohio).

Αρθρογραφώ συστηματικά από το 1985. Ξεκίνησα παρουσιάζοντας το Crufts Dog Show στο περιοδικό Ο Σκύλος μας-η Γάτα μας και στα περιοδικά ποικίλης ύλης Ταχυδρόμος και Εικόνες. Υπήρξα για χρόνια μόνιμος συνεργάτης-αρθρογράφος των περιοδικών Κυνολογία και Τα Σκυλιά Μας και Εμείς. Από το 2006 έως το 2008 ήμουν εκδότης-διευθυντής της μηνιαίας κυνολογικής εφημερίδας TOP DOGS.

Διαβάστε τα άρθρα μου και ενημερωθείτε σωστά: Αρθρογραφία  Στατιστικά Προφίλ

  588

ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ

  589

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ