Φώτιος Μαρκάτης

43 Ετών

Αγγειοχειρουργός - Χειρουργικές Επεμβάσεις

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών   Προσωπικό Πορτφόλιο    Βιογραφικό (PDF)

  Σχετικά με Εμένα


Ονομάζομαι Μαρκάτης Φώτιος και είμαι Αγγειοχειρουργός, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά την βασική μου εκπαίδευση στην Α΄ Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Λαϊκό νοσοκομείο υπό τη Διεύθυνση του Καθηγητή Ηλία Μπαστούνη, μετεκπαιδεύτηκα στο Πανεπιστήμιο της Μασσαλίας στη Γαλλία στο νοσοκομείο Saint-Joseph, στην κλινική Θώρακος-Καρδιάς και Μεγάλων αγγείων, όπου απέκτησα σημαντική εμπειρία σε σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές στον τομέα της Αγγειοχειρουργικής.

- Εφαρμόζω Υβριδικές τεχνικές αποκατάστασης πολύπλοκων Ανευρυσμάτων και Θωρακοκοιλιακών ανευρυσμάτων της αορτής καθώς και Ενδοαγγειακές τεχνικές όλων των παθήσεων των αγγείων. Οι Ενδοαγγειακές τεχνικές αποτελούν πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της Αγγειοχειρουργικής και της σύγχρονης Ιατρικής πρακτικής αφού ανήκουν στις Ελάχιστα Επεμβατικές Χειρουργικές τεχνικές (Minimally Invasive Procedures), περιορίζοντας σημαντικά τη νοσηρότητα και θνητότητα των ασθενών σε σύγκριση με τις ανοικτές χειρουργικές επεμβάσεις.

- Παράλληλα αντιμετωπίζω και θεραπεύω όλη τη γκάμα των Αρτηριακών και Φλεβικών παθήσεων, όπως Ανευρύσματα κοιλιακής ή θωρακοκοιλιακής αορτής, Στενώσεις Καρωτίδων, Ισχαιμίες των κάτω άκρων, Διαβητικό Πόδι. Επίσης, αναλαμβάνω τη Διενέργεια Προσπελάσεων σε Νεφροπαθείς ασθενείς με σκοπό την Αιμοκάθαρση, καθώς και την αντιμετώπιση των Φλεβικών παθήσεων με τη χρήση Laser ablation ή RF ablation σε κιρσούς κάτω άκρων και σύγχρονων θεραπειών ευρυαγγειών και φλεβίτη μέσα στα πλαίσια ενός σύγχρονου Ιατρείου Φλεβικών Παθήσεων το οποίο λειτουργώ.

Αντιμετώπιση και θεραπεία των κάτωθι παθήσεων:

Στένωση Καρωτίδων
Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής
Ανεύρυσμα Θωρακικής Αορτής
Διαβητικό Πόδι
Ευρυαγγείες / Φλεβίτης
Κιρσοί Κάτω Άκρων

1999-2000: Τρίµηνη άσκηση στα πλαίσια της Υπηρεσίας Υπαίθρου στο Π.Γ.Ν. Χατζηκώστα, Μεσολόγγι.

2000-2001: Υπηρεσία Υπαίθρου στο Π.Ι. Μοναστηρακίου, ΚΥ Ναυπάκτου για χρονικό διάστηµα.

2001-2002: Εργασία στο Χειρουργικό Τµήµα Στρατιωτικού Νοσοκοµείου στη Ρόδο, κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής µου θητείας.

2002-2003: Εργασία σε ιδιωτική κλινική στο Τµήµα Εσωτερικής Παθολογίας (κατά τη διάρκεια αναµονής για έναρξη ειδικότητας). Κλινικό έργο στο τµήµα και συµµετοχή στο πρόγραµµα των τακτικών εφηµεριών.

2003-2004: Ειδίκευση στη Γενική Χειρουργική και µεταµόσχευση νεφρού στο τµήµα «Χειρουργικής και Μεταµοσχεύσεων νεφρού» του Λαϊκού Νοσοκοµείου.

2004-2005: Ειδίκευση στην Γενική Χειρουργική στην Α’ Χειρουργική Κλινική του Λαϊκού Νοσοκοµείου, Πανεπιστήµιο Αθηνών.

2006-2010: Ειδίκευση στην Αγγειοχειρουργική στην 1η Χειρουργική Κλινική του Λαϊκού Νοσοκοµείου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Αθηνών.

2010-2011: Μετεκπαίδευση (Fellowship training) στην κλινική Θώρακος-Καρδιάς-Μεγάλων αγγείων, στο νοσοκοµείο Saint-Joseph στη Μασσαλία (Γαλλία) υπό την επίβλεψη του Καθηγητή Patrice Bergeron. Η χρηµατοδότηση της µετεκπαίδευσης έγινε από υποτροφία που έλαβα από την ESVS (European Society of Vascular Surgery). Συµµετοχή στο τακτικό πρόγραµµα χειρουργείων και δραστηριοτήτων της κλινικής.

2011-2013: Έμμισθος επιστηµονικός συνεργάτης στην Πανεπιστηµιακή Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστηµίου Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή κ. Λιάπη.

1993-1999: Ιατρική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

2000: Απόκτηση Διπλώματος Advanced Trauma Life Support (ATLS).

2005: Απόκτηση Διπλώματος «Basic Surgical Skills», Βασιλικό Κολλέγιο Χειρουργών του Ηνωµένου Βασιλείου (τα µαθήµατα έλαβαν χώρα στην Αθήνα).

2008: Απονομή Διπλώματος Διδακτορικής Διατριβής µε τον τίτλο: “Μελέτη των µεταλλοπρωτεϊνασών (MMP-9) κατά τη διάρκεια ενδαγειακής αποκατάστασης των ανευρισµάτων της κοιλιακής αορτής” µε το βαθµό «ΑΡΙΣΤΑ».

2010: Απόκτηση τίτλου ιατρικής ειδικότητας «ΑΓΓΕΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ».

2010-2011: Μετεκπαίδευση 1 έτους στο πανεπιστήµιο της Μασσαλίας σε υβριδικές και ενδαγγειακές τεχνικές αποκατάστασης αγγειακών παθήσεων και παθήσεων της Θωρακοκοιλιακής αορτής.

2013: Απόκτηση πιστοποίησης για τέλεση Αγγειακών υπερήχων από το Υπουργείο Υγείας της Ελληνικής Δηµοκρατίας.

2003: 11th International Postgraduate Course, Avant Garde Advances in the Diagnosis and Management of GI Diseases.

2003: 6th BANTAO Congress (Varna).

2004: 3ο Ιατρικό Συνέδριο στη Λακωνία: “Current Medical Issues - Late Views”.

2005: 6th Meeting of the European Venous Forum (EVF), Crete, Greece.

2005: 4ο Ιατρικό Συνέδριο στη Λακωνία: “Current Medical Issues”.

2006: European Society for Vascular Surgery (ESVS) XX Ετήσιο Συνέδριο (Πράγα, Τσεχία).

2008: Controversies & Updates in Vascular Surgery (Παρίσι, Γαλλία).

2008: Popliteal Entrapment Forum. 9ο Ετήσιο Συνέδριο (Αθήνα, Ελλάδα).

2009: Controversies & Updates in Vascular Surgery (Παρίσι, Γαλλία).

2010: 12ο Ελληνικό Συνέδριο Αγγειολογίας- Αγγειοχειρουργικής.

2011: Mitochondrial European Educational Training (MEET) Symposium.  Στατιστικά Προφίλ

  1194

ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ

  199

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Personal PortfolioΟμιλία I
Ομιλία II
Συνέντευξη
Χειρουργείο I
Χειρουργείο II
Χειρουργείο III
  ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ