Ιωάννης Τζανογιώργης

40 Ετών

Ειδικός Καρδιολόγος   Βιογραφικό (PDF)

  Σχετικά με Εμένα


Ονομάζομαι Ιωάννης Τζανογιώργης και είμαι επιμελητής της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, και υπεύθυνος του ιατρείου Πνευμονικής Υπέρτασης και Συστηματικών Νοσημάτων. Έχω παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου της Μπολόνια (Ιταλία), με θέμα την Πνευμονική Υπέρταση. Ασχολούμαι ενεργά με όλο το φάσμα της Καρδιολογίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της πρόληψης, πρωτογενούς και δευτερογενούς, όσο και στον τομέα της καρδιακής ανεπάρκειας.

- Στο καρδιολογικό ιατρείο μου πραγματοποιείται ένας πλήρης έλεγχος, που περιλαμβάνει κλινική εξέταση, ηλεκτροκαρδιογράφημα, υπερηχογράφημα (triplex) καρδιάς, δοκιμασία κόπωσης. Επίσης πραγματοποιείται έλεγχος του καρδιακού ρυθμού με τοποθέτηση holter ρυθμού καθώς και 24ωρη καταγραφή της αρτηριακής πίεσης (holter πιέσεως). Υπάρχει η δυνατότητα μέτρησης του σφυροβραχιόνιου δείκτη (ΣΒΔ).

- Γίνεται η προσπάθεια ανάδειξης και αντιμετώπισης των παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου του κάθε ασθενούς, τόσο στα πλαίσια της πρωτογενούς όσο και της δευτερογενούς πρόληψης. Αναλαμβάνεται η τακτική παρακολούθηση ασθενών με χρόνια καρδιολογικά προβλήματα (αρτηριακή υπέρταση, δυσλιπιδαιμία, στεφανιαία νόσο, κολπική μαρμαρυγή, καρδιακή ανεπάρκεια, βαλβιδοπάθειες). Τέλος, αναλαμβάνεται ο προληπτικός έλεγχος ενηλίκων και παίδων, κυρίως στα πλαίσια προαθλητικής καρδιολογικής εκτίμησης.

Παρακολούθηση και αντιμετώπιση των κάτωθι παθήσεων:

Αρτηριακή Υπέρταση
Στεφανιαία Νόσος
Κολπική Μαρμαρυγή
Καρδιακή Ανεπάρκεια
Βαλβιδοπάθειες
Δυσλιπιδαιμία

- Στα πλαίσια της ειδικότητας ασχολήθηκα ενεργά με όλο το φάσμα της Καρδιολογίας (κλινική Καρδιολογία, τμήμα επειγόντων, μονάδα εμφραγμάτων, υπερηχογραφία, καρδιακή ανεπάρκεια, στεφανιαία νόσος, αρτηριακή υπέρταση, δυσλιπιδαιμίες, αρρυθμίες, προαθλητικός και προεγχειρητικός έλεγχος, δοκιμασία κοπώσεως, αιμοδυναμικό εργαστήριο, παιδοκαρδιολογικό εργαστήριο και συγγενείς καρδιοπάθειες ενηλίκων, 24ωρη μελέτη ρυθμού και πίεσης).

- Επιστημονικός συνεργάτης στο Εργαστήριο παιδοκαρδιολογίας και συγγενών καρδιοπαθειών ενηλίκων, της Καρδιολογικής κλινικής του Τζανείου (2013-2014).

- Επιμελητής της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, και υπεύθυνος του ιατρείου Πνευμονικής Υπέρτασης και Συστηματικών Νοσημάτων.

- Μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών «International Master Degree on Pulmonary Vascular Diseases», University of Bologna.

- Πιστοποιημένος για τη διενέργεια διαθωρακικών υπερηχογραφημάτων καρδιάς.

- Απόκτηση τίτλου ειδικότητας Καρδιολογίας μετά από σχετικές εξετάσεις (2013).

- Απόφοιτος του Πανεπιστημίου «Iuliu Hatieganu» Κλουζ-Ναπόκα Ρουμανίας.

Ανελλιπής συμμετοχή τόσο σε συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια όσο και διαδικτυακή παρακολούθηση εκπαιδευτικών μαθημάτων, με σκοπό την συνεχή ενημέρωση σε όλο το φάσμα της Καρδιολογίας.  Στατιστικά Προφίλ

  233

ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ

  38

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ