Ενίσχυση

Έτος Ίδρυσης 2016

Κέντρο Ειδικών Θεραπειών   Εταιρικό Πορτφόλιο    Εταιρικό Προφίλ (PDF)

  Σχετικά με το Κέντρο


Το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών Ενίσχυση ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2016 από την κ. Ελένη Στεφανή (Λογοθεραπεύτρια) και την κ. Ιωάννα Νικολάτου (Ψυχολόγος), με σκοπό να παρέχει υπηρεσίες πρόληψης, αξιολόγησης, διάγνωσης και θεραπευτικής αποκατάστασης σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου, απαρτίζεται από θεραπευτές που εντάσσονται στις επιστήμες της Λογοθεραπείας, της Εργοθεραπείας, της Ψυχολογίας και της Ειδικής Αγωγής, οι οποίοι προσεγγίζουν με σεβασμό και γνώση όσους χρειάζονται τη συμβολή των υπηρεσιών και τη βοήθειά τους.

- Στόχος μας σε κάθε περίπτωση, είναι να αντιμετωπίσουμε τους ασθενείς και τις οικογένειές τους με σεβασμό και φροντίδα, προσφέροντας λύση στο πρόβλημά τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μέσα από εξατομικευμένα θεραπευτικά προγράμματα που παρέχονται στο χώρο μας και έχουν επίκεντρο τον ασθενή, δίνουμε λύση στο πρόβλημά σας και βοηθάμε στην αποκατάστασή του.

- Η ομάδα μας αναλαμβάνει την αξιολόγηση, την διάγνωση, την ενημέρωση τόσο του ασθενή όσο και του περιβάλλοντός του, την διαχείριση του προβλήματος του κάθε ασθενή, τον σχεδιασμό της θεραπευτικής παρέμβασης καθώς και την παροχή του θεραπευτικού του προγράμματος. Επιπλέον, οργανώνονται και πραγματοποιούνται τακτικά συναντήσεις με τα μέλη της θεραπευτικής ομάδας, με σκοπό: τον επανέλεγχο και τον επανασχεδιασμό του θεραπευτικού προγράμματος του κάθε ασθενή, καθώς και τη συμβουλευτική που αποσκοπεί στη συνεργασία της οικογένειας με τους θεραπευτές ώστε να αντιληφθούν και να ενημερωθούν καλύτερα για το πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Αντιμετώπιση των κάτωθι προβλημάτων-διαταραχών:

Φωνολογική Διαταραχή
Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος
Αρθρωτική Διαταραχή
Διαταραχές Ροής / Τραυλισμός
Διαταραχές Φώνησης
Ειδική Γλωσσική Διαταραχή (SLI)
Δυσαρθρία
Δυσπραξία / Απραξία
Δυσφασία / Αφασία
Καθυστέρηση Λόγου
Πραγματολογική Διαταραχή
Βαρηκοΐα / Κώφωση
Εγκεφαλική Πάρεση
Νοητική Υστέρηση
Συναισθηματικές Δυσκολίες
Προβλήματα Συμπεριφοράς

Οι χώροι του Κέντρου μας ενσωματώνουν όλους τους διαθέσιμους αυτοματισμούς για παιδιά που χρειάζονται θεραπευτική φροντίδα, καθώς για τον σχεδιασμό και την κατασκευή τους χρησιμοποιήθηκαν όλες οι απαιτούμενες προδιαγραφές και ο πλέον σύγχρονος τεχνολογικός εξοπλισμός. Όλοι οι χώροι πληρούν τις ισχύουσες προδιαγραφές ασφαλείας και αντιπυρικής προστασίας.

Το Κέντρο διαθέτει χώρους όπως: Χώρο αναμονής, Αίθουσα ατομικής θεραπείας, Aίθουσα ομαδικής άσκησης, Αίθουσα αναψυχής, Χώρο εργοθεραπείας, Χώρο απασχόλησης, Χώρο παιχνιδιού. Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες στο Portfolio.

Το Κέντρο Ενίσχυση ιδρύθηκε από την κ. Ελένη Στεφανή (Λογοθεραπεύτρια) και την κ. Ιωάννα Νικολάτου (Ψυχολόγος).

Την θεραπευτική ομάδα συμπληρώνουν η Όλγα Λιάτσου (Λογοθεραπεύτρια), η Ελίνα Δεκαρίστου (Εργοθεραπεύτρια), η Πόπη Γιακουμή (Λογοθεραπεύτρια) και η Ιάνθη Δημητροπούλου (Ψυχολόγος-Παιδοψυχολόγος).

Ελένη Στεφανή (Υπεύθυνη Κέντρου)

Η Ελένη Στεφανή είναι πτυχιούχος του Τμήματος Λογοθεραπείας του ΑΤΕΙ Πατρών και τελειόφοιτη σε Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης στις Επιστήμες της αγωγής με κατεύθυνση την Ειδική Εκπαίδευση, του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας. Στα πλαίσια της δια βίου μάθησης, έχει μετεκπαιδευτεί σε μεθόδους παρέμβασης (PECS, TEACCH, ABA) και είναι πιστοποιημένη να χορηγεί σταθμισμένα διαγνωστικά εργαλεία. Έχει παρακολουθήσει ένα μεγάλο αριθμό σεμιναρίων, ημερίδων και συνεδρίων που αφορούν τις εκάστοτε νεότερες εξελίξεις στο επιστημονικό αντικείμενο της ειδικής αγωγής και της λογοθεραπείας.

Ιωάννα Νικολάτου (Υπεύθυνη Κέντρου)

Η Ιωάννα Νικολάτου είναι ψυχολόγος, απόφοιτη του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Σπουδών, με Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου:5651/09. Πραγματοποιεί Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ιατρική σχολή Αθηνών στο τμήμα «Έλεγχος του Στρες και Προαγωγή της Υγείας» όπου ασχολείται με τεχνικές διαχείρισης του στρες παιδιών, εφήβων και ενηλίκων και με τη σχέση του στρες στην εκδήλωση ασθενειών. Έχει ειδικευθεί στην Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία, εστιασμένη στις διαταραχές του άγχους και στα καταθλιπτικά συμπτώματα παιδιών, εφήβων και ενηλίκων και αποτελεί μέλος του British Association for Counselling & Psychotherapy. Παράλληλα, παρακολούθησε εκπαίδευση στην ενότητα «Τέχνη και γνωσιακή ψυχοθεραπεία», όπου ασχολήθηκε με τη μουσικοθεραπεία, δραματοθεραπεία, χοροθεραπεία, εικαστική θεραπεία.

Θεραπευτές

Η Ενίσχυση επιλέγει να συνεργάζεται με επιστημονικά καταρτισμένους θεραπευτές με βάση το τρίπτυχο επιστημονική γνώση-αξιοπρεπής συνεργασία-υψηλή ποιότητα υπηρεσιών. Η φιλοσοφία του κέντρου μας είναι ανθρωποκεντρική και γι’ αυτό επενδύουμε σε μόνιμες συνεργασίες θεραπευτών και πελατών και στην υλικοτεχνική υποδομή που υποστηρίζει αυτές.

Παιδικοί Σταθμοί & Σχολεία

Συνεργαζόμαστε με παιδικούς σταθμούς, σχολεία και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και οργανώνουμε σε ετήσια βάση την διεξαγωγή αξιολογήσεων για τα παιδιά, αλλά και ενημερωτικές συζητήσεις για γονείς και εκπαιδευτικούς.  Στατιστικά Προφίλ

  904

ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ

  176

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Company PortfolioΕξωτερική Άποψη
Χώρος Υποδοχής I
Χώρος Υποδοχής II
Γραφείο Διεύθυνσης
Χώρος Απασχόλησης
Χώρος Παιχνιδιού
  ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ