Δέσποινα Σκυριανού

39 Ετών

Ψυχολόγος   Προσωπικό Πορτφόλιο    Βιογραφικό (PDF)

  Σχετικά με Εμένα


Ονομάζομαι Δέσποινα Σκυριανού και είμαι πτυχιούχος Ψυχολογίας, από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και κάτοχος MSc στην Ψυχική Υγεία, από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάζομαι ιδιωτικά στην Αργυρούπολη, όπου διατηρώ το γραφείο μου (Διαγνωστική Μονάδα Ψυχολογικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης). Αναλαμβάνω υπεύθυνα την ψυχολογική υποστήριξη ενηλίκων, εφήβων και παιδιών. Ειδικότερα, διαθέτω πείρα στην υποστήριξη παιδιών και εφήβων με διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (ΔΑΔ) και μαθησιακές δυσκολίες, αλλά και στη συμβουλευτική γονέων. Επίσης, έχω εκπαιδευθεί, στην αντιμετώπιση ενηλίκων ψυχωσικών ασθενών, καθώς και στη διαδικασία χορήγησης ψυχομετρικών δοκιμασιών. Τέλος, έχω μεγάλη εμπειρία στη συμβουλευτική υποστήριξη εφήβων με προβλήματα εξαρτήσεων από ουσίες, ψυχοσωματικές διαταραχές, διαταραχές διατροφής και δυσπροσαρμοστική συμπεριφορά.

- Η θεραπευτική μέθοδος που εφαρμόζω, είναι η Εκλεκτική Ψυχοθεραπεία, ένα συνθετικό μοντέλο προσέγγισης του θεραπευόμενου, με βάση θεωρίες και τεχνικές που αναπτύσσονται από τη Γνωστική-Συμπεριφοριστική Σχολή, από την Ψυχοδυναμική και από τη Συστημική. Η Γνωστική-Συμπεριφοριστική προσέγγιση είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των διαταραχών άγχους, των φοβιών και των διαταραχών πρόσληψης τροφής, ενώ το εκλεκτικό μοντέλο είναι ιδιαίτερα λειτουργικό στη διαχείριση αναπτυξιακών διαταραχών στα παιδιά (ΔΑΔ-αυτισμός), όπου η διαχείριση συμπεριφοράς εστιάζει όχι μόνο στο «ξεφόρτωμα» των ανεπιθύμητων συμπεριφορών, αλλά και στην ανάπτυξη του ρεπερτορίου των συμπεριφορών του παιδιού.

- Επίσης, στο γραφείο μου (“Ψυχόλυσις”) διεξάγονται ομαδικές δραστηριότητες, σε ένα χώρο ειδικών θεραπειών για παιδιά, όπου λειτουργεί ομάδα εκμάθησης κοινωνικών κανόνων και βελτίωσης της συμπεριφοράς, μέσω του προγράμματος συναισθηματικής ολοκλήρωσης.

Υποστήριξη ενηλίκων, εφήβων και παιδιών που αντιμετωπίζουν:

Καταστάσεις Κρίσεων
Συναισθηματικές Διαταραχές
Κυκλοθυμία
Παρορμητικότητα
Καταθλιπτική Διάθεση
Διατροφικές Διαταραχές
Φοβίες
Νευρώσεις
Μαθησιακές Δυσκολίες
Αναπτυξιακές Διαταραχές

1997-1999: Μεταφράστρια και βοηθός στην έρευνα υποψήφιου διδάκτορα Ψυχολογίας.

2000-2001: Πρακτική άσκηση στο ΨΝΑ με αντικείμενο εκπαίδευσης την ψυχολογική υποστήριξη ενηλίκων ψυχωσικών ασθενών και τη χορήγηση ψυχομετρικών δοκιμασιών.

2001: Συμμετοχή σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρακολούθησης και υποστήριξης ασθενών στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.

2002-2006: Πλήρης απασχόληση στο Κέντρο Ειδικού Ατόμου Νέου Κόσμου (Τα καθήκοντά μου αφορούσαν στην υποστήριξη παιδιών και εφήβων με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή ή με μαθησιακά προβλήματα, καθώς και στη Συμβουλευτική υποστήριξη γονέων).

2006-σήμερα: Μερική απασχόληση στο Κέντρο Λογοθεραπείας Άνω Γλυφάδας (Τα καθήκοντά μου αφορούν στην ψυχολογική υποστήριξη παιδιών σχολικής ηλικίας με μαθησιακές δυσκολίες καθώς και στη Συμβουλευτική υποστήριξη γονέων).

2012-σήμερα: Διατηρώ Κέντρο Ψυχολογικής Υποστήριξης (Ψυχόλυσις) στην Αργυρούπολη.

1997-2001: Πτυχίο Ψυχολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών (βαθμός: Λίαν Καλώς).

2008-2010: Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στην Ψυχική Υγεία, Τμήμα Νοσηλευτικής, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

2001-2002: Σεμινάριο διάγνωσης και ανάλυσης κλινικών περιστατικών εφήβων και οικογενειών. Εκπαίδευση ως σύμβουλος-θεραπεύτρια εφήβων με προβλήματα εξαρτήσεων από ουσίες, ψυχοσωματικές διαταραχές, διαταραχές διατροφής, δυσπροσαρμοστική συμπεριφορά, Υπεύθυνη εκπαίδευσης: Δρ. Στυλιανού Μ.

2001-2002: Εκπαίδευση για την χορήγηση, ανάλυση και ερμηνεία του προβολικού τεστ Rorcharch, Ψυχοθεραπευτικό Εργαστήρι Οικογενειακών Σχέσεων.

2002-2003: Εκπαίδευση ως εμψυχώτρια ψυχολόγος Διαφυλικών Σχέσεων Αγωγής στην εκπαίδευση, Ινστιτούτο Σεξολογίας και Διαφυλικών Σχέσεων Αγωγής.

2005: Αυτισμός-Εισαγωγή στην προσέγγιση Teacch, Διοργανωτής: Ε.ΨΥ.Π.Ε.  Στατιστικά Προφίλ

  850

ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ

  719

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Personal PortfolioΨυχόλυσις I
Ψυχόλυσις II
Ψυχόλυσις III
  ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ