Ευάγγελος Σ. Δήμου

Έτος Ίδρυσης 2011

Κέντρο Χειροπρακτικής και Ποδολογίας   Εταιρικό Πορτφόλιο    Εταιρικό Προφίλ (PDF)

  Σχετικά με το Κέντρο


Το Κέντρο Χειροπρακτικής και Ποδολογίας δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2011 από τον κύριο Ευάγγελο Δήμου και εδρεύει στα νότια προάστια της Αθήνας. Πρόκειται για έναν σύγχρονο χώρο 150 τ.μ. που βρίσκεται σε μια ήσυχη περιοχή της Άνω Γλυφάδας. Το Κέντρο διαθέτει τρεις (3) υπερσύγχρονες αίθουσες θεραπείας πλήρως εξοπλισµένες, μια ευχάριστη αίθουσα αναμονής και άνετο πάρκινγκ για τους επισκέπτες του.

- Το Κέντρο μας ασχολείται με την αντιμετώπιση μυο-σκελετικών προβλημάτων της σπονδυλικής στήλης και των άκρων. Η θεραπευτική μέθοδος (χειροπρακτική) που εφαρμόζεται δεν κάνει χρήση φαρμάκων ή μηχανημάτων αλλά αποτελεί ένα συνδυασμό πρακτικής, επιστήμης και τέχνης. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω συγκεκριμένων επιδέξιων και κατάλληλα μελετημένων χειρισμών των σπονδυλικών και περιφερικών αρθρώσεων. Οι χειρισμοί αυτοί ονομάζονται "ανατάξεις", οι οποίες αποκαθιστούν τις μετατοπίσεις των σπονδύλων ή άλλων αρθρώσεων και επαναφέρουν τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος, επιτρέποντας έτσι στον ανθρώπινο οργανισμό, να αποδώσει τα μέγιστα των δυνατοτήτων του.

- Επίσης, αντικείμενο του Κέντρου μας αποτελεί η αντιμετώπιση προβλημἀτων του πέλματος και κατ' επέκταση και όλου του κάτω άκρου. Πιο συγκεκριμένα ειδικευόμαστε σε προβλήματα όπως πλατυποδία, κοιλοποδία, άκανθα πτέρνας, πτώση μεταταρσίου, διάστρεμμα, ανισοσκελία και πολλά άλλα. Η Ποδιατρική προσέγγιση περιλαμβάνει κινητική ανάλυση βάδισης (πελματογράφημα) και κατασκευή ειδικών εξατομικευμένων ορθωτικών πελμάτων για τον κάθε ασθενή.

Αντιμετώπιση και θεραπεία των κάτωθι προβλημάτων:

Αυχενικό Σύνδρομο
Ιερολαγονίτιδα
Μυϊκός Σπασμός
Ισχιαλγία / Οσφυαλγία
Εκφυλισμός Άρθρωσης
Δισκοκοίλη
Σκολίωση / Λόρδωση
Σύνδρομο Καρπιαίου Σωλήνα
Πλατυποδία
Άκανθα Πτέρνας
Τενοντίτιδα
Πτώση Μεταταρσίου
Διάστρεμμα
Κότσι
Ανισοσκελία
Γαμψοδακτυλία

Το Κέντρο διαθέτει τρεις (3) υπερσύγχρονες αίθουσες θεραπείας πλήρως εξοπλισµένες. Πιο συγκεκριμένα, διαθέτει μία (1) αίθουσα ποδιατρικής και δύο (2) αίθουσες χειροπρακτικής. Επίσης, το Κέντρο διαθέτει και ένα εργαστήριο κατασκευής ορθωτικών πελμάτων.

Αίθουσα Ποδιατρικής:

Η αίθουσα ποδιατρικής διαθέτει έναν πελματογράφο για την κινητική ανάλυση βάδισης (στατικό και δυναμικό πελματογράφημα) των ασθενών καθώς επίσης ένα πολύζυγο με υμάντες TRX και THERABANDS για την εκγύμναση, αποκατάσταση ή ενδυνάμωση των ασθενών.

Αίθουσες Χειροπρακτικής:

Οι δύο αίθουσες χειροπρακτικής διαθέτουν διαφορετικού τύπου κρεβάτια τελευταίας τεχνολογίας, έτσι ώστε κάθε μυοσκελετικό πρόβλημα να προσεγγίζεται διαφορετικά. Με αυτόν τον τρόπο ο χειροπράκτης επιλεγεί την καταλληλότερη τεχνική για κάθε περίπτωση, την οποία και εφαρμόζει στο ανάλογο κρεβάτι χειροπρακτικής.

Εργαστήριο Κατασκευής Ορθωτικών Πελμάτων:

- Το εργαστήριο κατασκευής ορθωτικών πελμάτων βρίσκεται μέσα στο κέντρο μας και αυτό εξυπηρετεί την άμεση κατασκευή, τροποποίηση και διόρθωση των πελμάτων, καθώς και τη σωστή τοποθέτησή τους στο υπόδημα του εκάστοτε ασθενή. Όλα τα ορθωτικά πέλματα κατασκευάζονται από τον ποδίατρο Βαγγέλη Δήμου και τον έμπειρο τεχνίτη του κέντρου, με μεγάλη ακρίβεια και λεπτομέρεια.

- Στο εργαστήριο επίσης φυλάσσονται όλες οι πρώτες ύλες, οι οποίες είναι κατά κύριο λόγο θερμικές. Τα υλικά ποικίλουν σε πάχος, πυκνότητα και σκληρότητα, για να καλύπτουν όλες τις κατηγόριες ασθενών (παιδιά, αθλητές, μεσήλικες, υπερήλικες, παχύσαρκους, άντρες, γυναίκες, διαβητικούς ασθενείς, ρευματικούς ασθενείς, νευρολογικούς ασθενείς και πολλά άλλα).

- Στο εργαστήριο υπάρχουν ειδικά μηχανήματα όπως πρέσες, φούρνοι, καλούπια, τροχοί και κόφτες που χρησιμοποιούνται για την ακριβή και λεπτομερή κατασκευή του κάθε πέλματος χωριστά. Η χρονική διάρκεια που απαιτείται για την κατασκευή ενός ζεύγους ορθωτικών πελμάτων κυμαίνεται, ανάλογα με την πολυπλοκότητα του περιστατικού, από μία έως δύο ώρες.

Το Κέντρο Χειροπρακτικής και Ποδολογίας δημιουργήθηκε το 2011 από τον κύριο Ευάγγελο Δήμου που είναι και ο επικεφαλής του. Ως Χειροπράκτης ειδικεύεται στις ανατάξεις σπονδυλικής στήλης και άκρων για την αποκατάσταση μυοσκελετικών προβλημάτων. Ως Ποδίατρος ειδικεύεται στην εμβιομηχανική κάτω άκρου με την βοήθεια πελματογραφήματος για την κατασκευή ορθωτικών πελμάτων.

Την θεραπευτική ομάδα του Κέντρου συμπληρώνουν η Κρινιώ Μαΐτου (Φυσικοθεραπεύτρια) και ο Γεώργιος Γρατσίας (Ειδικός Κινησιοθεραπείας).

Κρινιώ Μαΐτου

Η Κρινιώ Μαΐτου είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Πατρών. Ειδικεύεται στην αποκατάσταση μυϊκών κακώσεων, trigger points, θλάσεων, μυϊκών σπασμών.

Γεώργιος Γρατσίας

Ο Γεώργιος Γρατσίας είναι απόφοιτος του ΙΕΚ ΣΒΙΕ. Ειδικεύεται στην αποκατάσταση μυϊκών και αθλητικών κακώσεων, στην μυοσκελετική αξιολόγηση, στην διορθωτική άσκηση, στην πρόληψη τραυματισμών και σε self myofascial release techniques, kinesiotaping, TRX.

Το Κέντρο μας έχει στελεχωθεί από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό που απασχολείται αποκλειστικά με την υποδοχή και την πληροφόρηση κάθε προσερχόμενου επισκέπτη-ασθενή. Το προσωπικό του Κέντρου ενημερώνει αναλυτικά τους προσερχόμενους ασθενείς σχετικά με τις υπηρεσίες μας ώστε να εξυπηρετηθούν ταχύτερα και σωστά. Το προσωπικό υποδοχής αποτελείται από τον Πέτρο Κατσιαβό και την Αθηνά Μετρίδου.

Πέτρος Κατσιαβός

Ο Πέτρος Κατσιαβός είναι απόφοιτος Τ.Ε.Ε. Πληροφορικής και παρέχει γραμματειακή υποστήριξη στο Κέντρο μας, ενώ παράλληλα είναι υπεύθυνος εμπορικού τομέα και δημοσίων σχέσεων.

Αθηνά Μετρίδου

Η Αθηνά Μετρίδου είναι απόφοιτος του τμήματος Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, Διακόσμησης και Σχεδίασης Αντικειμένου του ΑΤΕΙ Αθήνας και παρέχει γραμματειακή υποστήριξη στο Κέντρο μας.  Στατιστικά Προφίλ

  882

ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ

  470

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ

Company PortfolioΕίσοδος Κέντρου I
Είσοδος Κέντρου II
Χώρος Αναμονής I
Χώρος Αναμονής II
Αίθουσα Θεραπείας I
Αίθουσα Θεραπείας II
Επικοινωνία με Ασθενή
Εργαστήριο I
Εργαστήριο II
Εργαστήριο III
Θεραπεία Ασθενή I
Θεραπεία Ασθενή II
  ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ